Kids-Accu Tips

Hier vindt u alle tips over accu kinderauto‘s

Algemeen

Accu voertuigen van 6 volt en 12 volt zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

De afstandbediening van de accu auto ‘s kunnen ook reageren op andere afstandsbedieningen die op dezelfde frequentie zitten,let hierop.

Twijfelt u of uw kind in het gewenste voertuig past, kom dan eerst vrijblijvend bij ons kijken en passen.

Laat uw kind(eren) nooit zonder toezicht van een volwassene met het accu voertuig spelen/rijden!

Wanneer uw kind in het accu voertuig rijdt en zonder stil te staan het voertuig in een andere versnelling zet (voor of achteruit) kunnen de tandwielen en schakelaars defect raken!

Leer uw kind om eerst stil te gaan staan voordat ze het voertuig in een andere versnelling zetten. Dit voor het behoud van de tandwielen en de schakelaars.

Wanneer u het accu voertuig wilt verplaatsen, til deze dan niet op aan het stuur.

Verplaats het accu voertuig altijd door deze onderaan de carrosserie vast te pakken!

Let er bij het laden van de accu op dat u de juiste stekker aansluit aan de adapter, aangezien het voertuig beschadigd kan raken wanneer de verkeerde stekker gebruikt wordt.

Accu voertuigen altijd door en onder toezicht van een volwassene opladen. Accu voertuigen met een 6 volt accu zijn geschikt voor rijden op een verharde ondergrond. Accu voertuigen met een 12 volt accu zijn ook geschikt voor rijden op een zachte ondergrond, zoals gras.

Alle accu voertuigen zijn voorzien van een Engelstalige gebruiksaanwijzing.

De Injusa voertuigen zijn tevens voorzien van een Nederlandstalige gebruiksaanwijzing.

Laten onverhoopt de stickers los,plak deze dan opnieuw vast met fotolijm.

Gemiddeld kan er ca. 1 uur gereden worden met een volle accu, mede afhankelijk van het gewicht van het kind(eren) en de ondergrond waarop gereden wordt.

Onderhoud

Laadt de accu nooit langer op dan ca 16 uur, bij te lang opladen kan de accu defect raken. Wanneer u het accu voertuig langere tijd niet gebruikt(bijvoorbeeld in de winter), haal dan de accu en eventuele batterijen eruit en laadt de accu eens in de twee maanden op.’

Stal uw accu voertuig in een droge, vochtvrije en verwarmde ruimte. Maak uw accu voertuig schoon met een vochtige doek.

Montage

Voordat u begint met de montage, lees dan eerst de ingesloten (Engelstalige) gebruiksaanwijzing goed door. Kijk of alle onderdelen aanwezig zijn. Mocht het niet duidelijk genoeg zijn, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen, zodat wij u verder kunnen helpen.

Storingen

Wanneer de afstandbediening slecht of geen contact maakt met de auto,vervang dan de batterij van de afstandsbediening. Wanneer het accu voertuig niet meer reageert, laadt dan eerst de accu volledig op. Reageert het voertuig nog niet, kijk dan de zekering en de bedrading na. Wanneer het vermoeden bestaat dat de accu defect is, laat deze dan eerst doormeten bij bijvoorbeeld een autogarage of een elektra/hobby winkel.